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Follow-up to ALC question
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Darren:

This is a follow up to the question regarding the requirement for districts that are members of a SAAP to reserve
at least 90% of a specified amount in law and no more than 100%.

The question was: Can you bill 100% of the amount specified in the law?

In sharing this question with Tom Melcher and Mary Barrie their response was: If you were to bill up to the 100%
that is allowed in law, you would need to have an agreement with your member districts of the SAAP to do so
and you would also need to demonstrate that you have those costs of the program that support the 100%.

— Below you will find the excerpt that is-in reference to your question:

Subd. 2. Reserve revenue. Each district that is a member of an area learning center

195.10 or alternative learning program must reserve revenue in an amount equal to the sum of |
195.11 (1) at least 90 and no more than 100 percent of the district average general education
195.12revenue per adjusted pupil unit minus an amount equal to the product of the formula

195.13 allowance according tb section 126C.10, subdivision 2, times .0485 .0466, calculated
195.14 without basic skills revenue, local optional revenue, and transportation sparsity revenue,
195.15 times the number of pupil units attending an area learning center or alternative learning
195.16 program under this section, plus (2) the amount of basic skills revenue generated by pupils
195.17 attending the area learning center or alternative learning program. The amount of reserved

195.18 revenue under this subdivision may only be spent on program costs associated with the

195.19 area learning center or alternative learning program.




