Script for Public Comments/Testimony

In accordance with the Texas Open Meetings Act, Tex. Gov’t Code §551.007, each member of the
public who desires to address the Board regarding an item on an agenda for an open meeting shall
be allowed to address the Board regarding the item at the meeting before or during the Board’s
consideration of the item. The Board will decide the order of public comment.

A public member’s presentation to the Board shall not exceed 5 minutes, on a given agenda
item. In accordance with BED (Local) the Board shall allot a reasonable amount of time to hearing
persons who desire to make comments to the Board and may extend time as it deems necessary to
give everyone who wishes to speak to the Board an opportunity to do so. This time may be used
for a member of the public to address different topics with the Board at the same meeting. In other
words, the public speaker may reserve time for different topics if necessary. If a speaker requires
an interpreter, the speaker is asked to notify the District in advance of the meeting, so that a
reasonable accommodation may be made. If no interpreter is present and/or simultaneous
translation equipment is not available, the speaker will be allotted twice the amount of time as a
member of the public who does not require the assistance of a translator, on a given agenda item, to
address the Board.

In accordance with Board Policy BED (Local) the board will not tolerate disruption of the meeting
by members of the audience.




