## Memo

To: Board of Trustees

From: Matt Holtry, Principal

**CC:** R. Sauer, Superintendent

**Date:** 6/6/2016

Re: High School Principal Report June, 2016

The school year with the students wrapped up nicely. We had a very well attended graduation and although it was very hot and crowded, things went pretty smooth and routine. Looking forward to summer and making some adjustments as we always look to improve the quality of education here at HHS.

- Tuesday June 7<sup>th</sup>-Friday June 10<sup>th</sup> FFA State CDE's in Moscow, ID
- Monday June 20<sup>th</sup>-Friday June 24<sup>th</sup> GEAR UP Youth Summit-Sophomores and Juniors. Students will participate in a 5 day College and career conference at Boise State University. Highly regarded speakers will be presenting on college and career readiness. Students will participate in leadership, career, and college workshops throughout the week.
- Monday June 6<sup>th</sup>-July 29<sup>th</sup> Summer Weight Room—This is just a friendly reminder about the New Summer Lifting Opportunities for all students. The weight room will be on a new schedule this summer to help accommodate for all student/athletes as well as those that are simply interested in having a place to work out and get physically fit during the summer months. A big thanks to Coach Swallow for setting up the summer lifting calendar and workout programs. You do not need prior experience lifting, coaches will be available to help you get started. This is not an open gym but a time to lift and get stronger. Weight room hours will be held from 7:00-9:00 a.m. and 5:00-7:00 p.m. five days a week, Monday-Friday.
- July 6<sup>th</sup>-8<sup>th</sup> AVID Training Denver, CO- Summer Institute is AVID's annual professional learning event for AVID members. More than 39,000 new and veteran educators come each year, to learn the latest in AVID methodologies and strategies to successfully implement AVID in their schools.

Following are the proposed changes to the high school class times for 2016-17:

## **Current Schedule**

| 7:50-8:51   | 1 <sup>st</sup> Period (61 Minutes)  |
|-------------|--|
| 8:55-9:56   | 2 <sup>nd</sup> Period (61 Minutes)  |
| 10:00-11:01 | 3 <sup>rd</sup> Period (61 Minutes)  |
| 11:05-12:06 | 4 <sup>th</sup> Period (61 Minutes) *Currently COSSA bus gets here around 11:18 and kids are marked absent/tardy to class at 11:22 missing 15 minutes of instruction |
| 12:06-12:16 | Advisory (10 Minutes) *4th Period Rosters  |
| 12:16-12:46 | Lunch (30 Minutes)   |
| 12:46-1:46  | 5 <sup>th</sup> Period (60 Minutes)  |
| 1:50-2:50   | 6 <sup>th</sup> Period (60 Minutes)  |
| 2:54-3:54   | 7 <sup>th</sup> Period (60 Minutes)  |

## **Proposed Schedule**

| Proposed Schedule |  |  |
|-------------------|--|--|
| 7:50-8:49         | 1 <sup>st</sup> Period (59 Minutes)  |  |
| 8:53-9:52         | 2 <sup>nd</sup> Period (59 Minutes)  |  |
| 9:52-10:16        | (24 Minutes) *2 <sup>nd</sup> Period Class/Rosters<br>***Study/Advisory Break at this time for 24 minutes would allow the<br>movement of students to classes where they are failing or struggling. Those<br>students with D's-F's would be placed accordingly. |  |
| 10:20-11:19       | 3 <sup>rd</sup> Period (59 Minutes)  |  |
| 11:23-12:22       | 4 <sup>th</sup> Period (59 Minutes) *COSSA Kids would be back to start 4th period  |  |
| 12:22-12:52       | Lunch (30 Minutes)   |  |
| 12:52-1:50        | 5 <sup>th</sup> Period (58 Minutes)  |  |
| 1:54-2:52         | 6 <sup>th</sup> Period (58 Minutes)  |  |
| 2:56-3:54         | 7 <sup>th</sup> Period (58 Minutes)  |  |

| Proposed Schedule        |  |  |  |  |
|--------------------------|--|--|--|--|
| 7:50-8:49                | 1 <sup>st</sup> Period (59 Minutes)  |  |  |  |
| 8:53-9:52                | 2 <sup>nd</sup> Period (59 Minutes)  |  |  |  |
| 9:52-10:16               | (24 Minutes) *2 <sup>nd</sup> Period Class/Rosters<br>***Study/Advisory Break at this time for 20 minutes would allow the<br>movement of students to classes where they are failing or struggling. Those<br>students with D's-F's would be placed accordingly. |  |  |  |
| 10:20-11:19              | 3 <sup>rd</sup> Period (59 Minutes)  |  |  |  |
| 11:23-12:22              | 4 <sup>th</sup> Period (59 Minutes) *COSSA Kids would be back to start 4th period  |  |  |  |
| 12:22-12:52              | Lunch (30 Minutes)   |  |  |  |
| 12:52-1:50               | 5 <sup>th</sup> Period (58 Minutes)  |  |  |  |
| 1:54-2:52                | 6 <sup>th</sup> Period (58 Minutes)  |  |  |  |
| 2:56-3:54                | 7 <sup>th</sup> Period (58 Minutes)  |  |  |  |
|                          |  |  |  |  |
| Assembly Sc<br>7:50-8:49 |  |  |  |  |
| 8:53-9:52                | 2 <sup>nd</sup> Period (59 Minutes)  |  |  |  |
| 9:52-10:16               | Advisory (24 Minutes)  |  |  |  |
| 10:20-11:19              | 3 <sup>rd</sup> Period (59 Minutes)  |  |  |  |
| 11:23-12:16              | 4 <sup>th</sup> Period (53 Minutes) *COSSA Kids would be back to start 4 <sup>th</sup> period  |  |  |  |
| 12:16-12:46              | Lunch (30 Minutes)   |  |  |  |
| 12:46-1:39               | 5 <sup>th</sup> Period (53 Minutes)  |  |  |  |
|                          |  |  |  |  |

Assembly (25 Minutes)

6<sup>th</sup> Period (53 Minutes)

7<sup>th</sup> Period (53 Minutes)

1:39-2:04

2:04-2:57

3:01-3:54